صفر تا صد مراحل نصب پنل خورشیدی
در این روزها که به صورت مرتب برق خانهها یا مجتمعهای تجاری قطع میشود، خرید یک پنل خورشیدی بیش از هرچیز دیگر مورد نیاز است. پنل خورشیدی در واقع نور خورشید را به انرژی برق تبدیل میکند و حتی میتواند جایگزین اتصال به برق شهری باشد. این پنل علاوه بر صرفه جویی در هزینهها باعث حفظ محیط زیست میشود. پس از خرید این پنلها صفر تا صد مراحل نصب پنل خورشیدی میبایست توسط متخصص انجام شود تا عملکرد مناسبی داشته باشند.
پنل خورشیدی چیست و چگونه کار میکند؟
انرژی خورشید از نور خورشید گرفته میشود. پنل خورشیدی از طریق تبدیل نور خورشید میتواند فوتونها یعنی ذرات انرژیدار را به الکتریسیته تبدیل کند. پنلهای خورشیدی دارای کاربردهای فراوانی هستند، به طور مثال از جمله کاربردهای آن میتوان به مدیریت سیستم قدرت اتاقکها، ابزارهای ارتباطی، مدیریت حسگر از طریق سیستمهای الکتریکی خورشیدی خانگی و تجاری اشاره کرد. پنلهای خورشیدی میتوانند انرژی تجدیدپذیر را بگیرند و به الکتریسیته تبدیل کنند. از طریق این الکتریسیته میتوان مدارهای الکتریکی را شارژ کرد. پنلهای خورشیدی شامل چندین سلول خورشیدی بوده که هر کدام از آنها ساختارهایی شامل لایههای فسفری، لایههای بور و لایههای سیلیکونی هستند. پنلهای خورشیدی میتوانند فوتونها را جذب کرده و جریان الکتریکی ایجاد کنند. انرژی تولید شده از فوتونها باعث میشود تا الکترونها بتوانند از مدار اتمی خود خارج شده و در میدان الکتریکی تولید شده توسط سلولهای خورشیدی رها شوند. این میدان الکتریکی میتواند الکترونهای آزاد را در جریان الکتریکی آزاد کند. میدان الکتریکی، الکترونهای آزاد را در جریان الکتریکی هدایت میکند. به این اثر فتولتائیک میگویند. کارکرد پنل خورشیدی به این صورت است که شما میتوانید با دارا بودن سقف خانه متوسط برای منزل مسکونی خود پنل خورشیدی نصب کنید. چرا که این سقفها برای نصب کافی هستند. پنلهای خورشیدی در طول روز انرژی الکتریکی اضافی تولید میکنند تا در شب مورد استفاده قرار بگیرند.
کنتورها این امکان را به شما میدهند تا از این انرژی استفاده نمایید. اگر سیستم تولید انرژی، انرژی اضافی را تولید کند، هزینه آن افزایش مییابد.
در تجهیزات پنل خورشیدی بانک باتری، کنترل کننده شارژ و معکوس کننده از اعضای ضروری محسوب میشوند. سیستم خورشیدی جریان مستقیم برق را از طریق کنترل کننده شارژ به بانک باتری میفرستد. پس از آن، انرژی از بانک باتری به معکوس کننده منتقل شده و جریان مستقیم به متناوب تبدیل میگردد. این سیستم برای دستگاههایی که یا جریان مستقیم برق کار نمیکنند، کاملا مناسب است.
آیا پنل خورشیدی برای شما مناسب است؟
اولین سوالی که هنگام خرید پنل خورشیدی از بهترین مراکز خرید چین این سوال مطرح میشود که آیا پنل خورشیدی برای من مناسب است. برای اینکه بدانید گزینه مناسبی برای خرید پنل خورشیدی هستید یا نه میبایست به موارد زیر توجه کنید. اگر جز افراد زیر هستید، میتوانید پنل خورشیدی تهیه کنید:
- مالکین خانه ها: اگر سقف خانه شما مستحکم بوده و از موادی مانند کامپوزیت، آسفالت سیمانی یا فلز ساخته شده، میتوانید پنل خورشیدی را نصب کنید.
- کشاورزان و تولید کنندگان: در صورتی که کشاورز هستید و برای فعالیتهای کشاورزی به دنبال تآمین انرژی میگردید، میتوانید از پنل خورشیدی مستقل یا متصل به شبکه استفاده نمایید.
- خانواده های با مصرف بالای انرژی: در صورتیکه مصرف انرژی شما بالا باشد، میتوانید با نصب پنل خورشیدی برق مورد نیاز خود را تامین کرده و در هزینهها صرفهجویی کنید.
محاسبه میزان مصرف برق و انتخاب ظرفیت مناسب پنل
برای محاسبه ظرفیت پنل خورشیدی میبایست توان خروجی را در ساعت تابش نور خروج ضرب کنید تا مقدار ظرفیت آن مشخص شود. به طور مثال فرض کنید در یک خانه در طول روز ۵ ساعت نور خورشید میتابد. اگر توان خروجی سیستم خورشیدی نصب شده در این خانه ۲۹۰ وات باشد، در این صورت خانه مورد نظر در طول روز (۲۹۰×۵) یا ۱۴۵۰ وات ساعت (۱.۴۵ کیلووات ساعت) برق دریافت میکند. از این رو شما میبایست پنلهای خورشیدی را با توجه به نیازهای خود به انرژی برق انتخاب نمایید. البته که همه خانهها به یک اندازه به برق نیاز نداشته و به یک میزان نور خورشید دریافت نمیکنند. پس ابتدا مشخص کنید که چقدر نور خورشید دریافت میکنید و چقدر به انرژی نیاز دارید.
انتخاب نوع پنل خورشیدی
پنل خورشیدی دارای دو نوع مختلف مونوکریستال و پلی کریستال است که هر کدام مزایا و معایب خاص خودشان را دارند. پنل مونوکریستال به معنای تک است. به این معنی که سلولهای صفحه خورشیدی از کریستال سیلیکونی خالص ساخته میشوند. این نوع صفحات با نام صفحات سیلیکونی تک کریستالی نیز معروف هستند. چرا که تنها از یک کریستال برای ساخت آن استفاده شده که خلوص صفحه خورشیدی و ظاهر یکنواخت در ماژول را فراهم میکند. این صفحات خورشیدی به شکل گرد هستند و میلههای کریستال سیلیکونی در تمام ماژول، استوانهای شکل است. در زیر میتوانید مزایای این صفحات را مشاهده کنید:
- صفحات مونوکریستالی به فضای کمی نیاز داشته و محیط کوچکی را در پشت بام خانهتان اشغال میکند.
- این صفحات دارای طول عمری برابر ۲۵ سال هستند.
- کارایی این صفحات از دیگر صفحات خورشیدی بهتر است. همچنین این صفحات خورشیدی تا چهار برابر مقدار انرژی الکتریکی بیشتری را در مقایسه با صفحات خورشیدی فیلم نازک تولید میکنند.
صفحات خورشیدی پلیکریستالی
کلمه پلی به معنی چند است. برای ساخت پنل خورشیدی پلی کریستالی، چندین کریستال سیلیکونی را با هم برای ساخت آن ترکیب میکنند. این سلولها راست گوشه بوده و به سیلیکون کمتری نیاز دارند و ارزانتر هستند. به این سلولها پلی سیلیکون یا سیلیکون مولتی کریستالی گفته میشود که اولین بار در سال 1981 به بازار عرضه شد. جهت ساخت این نوع پنلها سیلیکون خام خالص را ذوب کرده و داخل یک قالب مربعی ریخته تا خنک شوند. در این پنلها یک آرایش بلوری غیر یکنواخت وجود داشته به علت انعکاس مقداری نور به عقب، آبیتر به نظر میرسد. قیمت صفحات پنل خورشیدی پلی کریستالی کمتر بوده و در بازار محبوبیت زیادی دارند. به طور کلی میتوان گفت این صفحات مقاومت کمتری در برابر گرما داشته و عملکرد آنها ضعیفتر است. گرما عملکرد آنها را مختل کرده و طول عمرشان کاهش مییابد.
به طور خلاصه میتوان گفت که ساخت این صفحات مقرون به صرفه بوده و بازدهی بالایی دارد. همچنین مساحت کمتری را اشغال میکند. از این رو جابجایی آنها آسانتر است.
با توجه به ویژگی این دو پنل میتوانید بهترین نوع پنل خورشیدی را برای خود انتخاب کنید.
بررسی محل نصب پنل خورشیدی
پنل خورشیدی میبایست در فضای مناسبی نصب شود. مکان مناسب برای نصب پنل خورشیدی به ترتیب پشت بام، زمین و دیوار است. در زیر میتوانید راهنمای نصب پنل را در این فضاها مشاهده کنید:
پشت بام
برای نصب پنل میبایست از قطبنما کمک بگیرید. اگر جهت شیروانی دقیقا در راست جهت جنوب جغرافیای نباشد، برای قرار گرفتن پنل در مکان مناسب میبایست از پایه ناهمگون و مناسب استفاده کنید. در این مرحله باید از شیب شیروانی مطمئن شوید. فرد متخصص برای نصب پنل برای انجام شیب شیروانی از ابزار مخصوص یعنی شابلون یا زاویه یاب استفاده میکند. برای اینکار کافیست بدنه نقاله را از قسمت بدنه شیروانی تکیه دهید و زاویه مورد نظر را مشاهده نمایید. پنلهای خورشیدی سنگین نیستند و وزن آنها بین ۱۵ تا ۲۰ کیلوگرم است. اگر چندین پنل کنار هم قرار بگیرند، برای جهت دهی به آنها باید از یک پایه مورب نیز در کنار نقاله استفاده کنید. قبل از نصب پنل روی شیروانی یا پشت بام میبایست از استحکام پشت بام یا شیروانی مطمئن شوید و ببینید که سقف میتواند چنین وزنی را تحمل کند یا خیر. در این صورت میبایست از لوازم و اتصالاتی برای نگهداری سلول و پایههای آن روی شیروانی استفاده کنید.
اگر شرایط پشت بام مناسب است، تا جای ممکن سعی کنید پنلها را در پایینترین و کم ارتفاعترین قسمت شیروانی نصب نمایید. در مرحله بعدی فضای مفید و قابل نصب پنل روی شیروانی را اندازهگیری کرده و یادداشت نمایید. هنگام نصب بهتر است کارتن مقوایی همراه داشته باشید. حال نوبت آن رسیده که کارتنهای باز شده را به اندازه ابعاد پنلها ببرید و برای نصب بهتر، مقوا را درست در محل نصب پنل قرار دهید.
نصب پنل های خورشیدی بر روی زمین
اگر بخواهید پنل را روی زمین نصب نمایید به قاب و پایهای نیاز دارید که سلول را روی آن قرار داده و مهارش کنید. نصب زمینی پنل دو مزیت دارد. اول اینکه تمیز کردن سطح شیشهای آنها به راحتی انجام میشود. دوم این است که اگر قاب مد نظرتان رگلاژ داشته باشد، در ماههای مختلف سال با در نظر گرفتن راستای تابش نور خورشید، به راحتی میتوان زاویه پنلها را تغییر داده و آنها را به سمت خورشید قرار داد. به علت قرارگیری پنل روی زمین، ابتدا به شرایط زمین توجه کرده و برای قرار دادن پایه روی آن فوندانسیون یا شالوده مناسبی انتخاب کنید. نصب پنل روی زمین با استفاده از تجهیزات کامل میتواند دریافت انرژی را تا ۵۵ درصد بالاتر ببرد.
نصب پنلهای خورشیدی روی دیوار یا تیرک
یکی دیگر از مکان مناسب برای نصب پنل خورشیدی، روی دیوار است. شما میبایست با در نظر گرفتن وزن پنل و ابعاد آن، شالوده مناسبی انتخاب کنید که علاوه بر وزن پنل و وزن دیوار، توانایی مقاومت در برابر باد و زلزله را داشته باشد. طبق تجربیات، پنلها را تا ۶۰۰ وات به راحتی میتوان توسط دیوار مهار کرد. در این روش نصب میتوان مانند ایستگاههای مخابراتی یک سیستم ردیاب خورشیدی را بالای دیوار یا تیرک نصب کرد که پنلها زاویه خود را با راستای تابش نور خورشید هماهنگ کنند.
مجوزها و مراحل قانونی نصب پنل خورشیدی در ایران
برای اینکه پنلهای خورشیدی را نصب کنید، میبایست مجوزهایی را از سازمانهای مربوطه دریافت نمایید. فرایند دریافت مجوز نصب پنل خورشیدی با توجه به نوع پروژه صنعتی متفاوت است. اگر میخواهید پنل خورشیدی را نصب و راهاندازی کنید، جهت دریافت پروانه احداث میبایست از طریق سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی (ساتبا) اقدام نمایید. علاوهبر این، اخذ مجوز از سازمان محیط زیست و تأیید مالکیت زمین نیز ضروری است. جهت راهاندازی پنلهای خورشیدی خانگی هم میبایست از شرکت برق مجوزهای مورد نیاز را کسب کنید.
نصب تجهیزات جانبی پنل خورشیدی
برای اینکه به درستی پنل خورشیدی را نصب کنید، میبایست نصب تجهیزات مورد نیاز را نیز به درستی انجام دهید. در زیر میتوانید نحوه نصب تجهیزات لازم برای پنل خورشیدی را مشاهده نمایید:
نصب اتصالات و ریلها
ریلها و اتصالات پنل خورشیدی، ابزارهایی هستند که پنل را روی آنها قرار میدهید. در واقع ریلها نقطه اتصال اصلی پنلهای خورشیدی روی زمین یا سقف محسوب میشوند. این ریلها نه تنها باعث تنظیم زاویه پنلها هستند تا حداکثر نور فراهم شود، بلکه باعث افزایش پایداری پنل در برابر شرایط جوی مانند باد و طوفان نیز میشوند. از این رو قبل از نصب مطمئن شوید که تمامی ریلها باید در جای درست خود نصب شوند و پیچ و مهرههای آن را سفت و محکم ببنیدید. برای اطمینان بیشتر میتوانید از یک متخصص نصب پنل خورشیدی کمک بگیرید.
نصب اینورتر
اینورترها دارای ابعاد مختلفی هستند. این تجهیزات را میبایست متناسب با نوع سیستم خورشیدی خود انتخاب کنید. مثلا میتوان گفت که اینورتر مرکزی برای سیستم خورشیدی بزرگ، اینورتر رشتهای برای سیستمهای متوسط و میکرواینورتر بزای سیستمهای کوچک و سایهدار مناسب هستند. پس از خرید اینورتر مناسب میبایست آن را به پنل خورشیدی نصب کنید. البته مهم است دقت کنید که منبع اصلی خاموش باشد تا از خطر برق گرفتگی جلوگیری شود. اینورتر میبایست در محیطی خشک با تهویه مناسب و دور از نور مستقیم خورشید و نزدیک به پنل باشد. هنگام نصب باید سیمهای پنل را مطابق با راهنمای پنل و استانداردهای پایه اینورتر نصب کنید. سپس لازم است خروجی AC اینورتر را به تابلوی برق خانه یا مدار مشخص شده وصل نمایید. این نکته را در نظر داشته باشید که یک سیم اتصال به زمین از اینورتر به نقطه اتصال زمین وصل کنید. در مرحله آخر با رعایت نکات ایمنی میتوانید کلید اینورتر را روشن کرده و سایر تنظیمات را انجام دهید.
نصب باتری خورشیدی
تمامی پنلهای خورشیدی به باتری نیازی ندارند. باتری خورشیدی برای کسانی کاربرد دارد که میخواهند پس از غروب آفتاب یا هنگام قطع برق از انرژی پنل استفاده کنند. استفاده از باتری فقط در سیستمهای خورشیدی مستقل از شبکه ضروری است. در سیستمهای متصل به شبک اما در سیستمهای متصل به شبکه که برق اضافی به پنل منتقل می گردد، استفاده از باتری ضروری نیست. باتریهای خورشیدی در انواع باتریهای لیتیوم_یونی، باتریهای سرب_اسیدی، باتریهای نیکول_کادیومی، باتریهای لولهای و باتریهای جریانی عرضه میشوند.
تابلو برق
علاوه بر باتری خورشیدی، میبایست تابلو برق نصب نمایید. این تابلو برقها باعث جلوگیری از آسیب به باتری به علت شارژ بیش از حد میشوند. با استفاده از آنها میتوانید باتری را به شارژر کنترلر متصل کنید. این تابلو برقها بین پنلهای خورشیدی و باتری نصب میشوند. اگر باتری بیش از حد شارژ شود، باتریها آتش میگیرند. برای سالم ماندن باتری این ابزار لازم است.
مراحل اجرای فنی نصب پنل خورشیدی توسط تکنسین ها
نصب پنل خورشیدی میبایست توسط متخصص و تکنسین انجام شود. در زیر به مراحل نصب فنی پنل خورشیدی اشاره شده است:
مرحله 1: تعیین اهداف و نیازهای برقی: در این مرحله باید اهداف نهایی سیستم برقی خورشیدی مشخص میشود. در این مرحله باید مشخص کنید که سیستم قرار است برای چه اهدافی نصب شود و میزان توان مصرفی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. این مرحله شامل تعداد و نوع وسایل برقی، مصرف برق روزانه و ماهانه و همچنین نیاز به انبارهای انرژی جهت استفاده در شبها و زمانهای ابری است.
مرحله 2: مکانیابی و تجزیه و تحلیل محلی: در این مرحله میبایست محل مناسب برای نصب پنل خورشیدی مشخص شود. برای سیستمهای متصل به شبکه به طور معمول از سطحهای بالا یا سقفهای ساختمان برای نصب استفاده میکنند. در حالیکه برای سیستمهای مستقل از شبکه میتوانید مکانهای مناسب در زمین خصوصی یا دیگر مکانها را انتخاب کنید.
مرحله 3: محاسبات فنی: در این مرحله باید محاسبات فنی انجام شود. این محاسبات شامل محاسبه توان نیازمند به تعداد پنلهای خورشیدی، تعیین نوع و تعداد ماژولهای خورشیدی، انتخاب تعداد و نوع باطری برای ذخیره سازی انرژی و همچنین انتخاب تجهیزات مهم دیگر مانند اینورتر و کابلها است.
مرحله 4: نصب و اجرا: با در نظر گرفتن طراحی نهایی، نصب و راهاندازی سیستم پنل خورشیدی انجام میگیرد. این شامل نصب پنل در مکان مورد نظر، اتصال آن به ماژولها و اینورتر، نصب باطری و انتخاب تجهیزات جانبی مانند سیستمهای پیشرفته کنترل و نظارت میشود.
مرحله 5: آزمایش و نظارت پس از نصب: لازم است پس از خرید پنل خورشیدی از بهترین سایت خرید از چین نیز سیستم را آزمایش کنید تا مطمئن شوید به درستی کار میکند یا خیر. همچنین این سیستمها به نظارت و تعمیر دورهای نیاز دارد تا کارایی آن حفظ شود.
مرحله 6: اتصال به شبکه: این مرحله اختیاری است. اگر سیستم به شبکه متصل باشد، در این مرحله به شبکه برق اصلی متصل شده و امکان تبادل انرژی با شبکه برق بوجود میآید. این مرحله را به طور معمول برای سیستمهای فتوولتائیک متصل به شبکه انجام میدهند.
مرحله 7: نظارت و مدیریت سیستم: پنل خورشیدی به صورت مستمر به نظارت دقیق نیاز دارد. شما میبایست عملکرد سیستم را نظارت کنید و اگر به تعمیر نیاز داشت، تنظیمات و تعمیرات انجام دهید. اینکار باید توسط تکنسینها انجام شود.
اتصال پنل خورشیدی به شبکه برق شهری یا سیستم مستقل
پنلهای خورشیدی میتوانند انرژی مورد نیاز را برای یک پروژه مستقل از شبکه برق فراهم کنند. در صورتیکه یک سیستم خورشیدی متناسب با نیازهای پروژه خود طراحی و مصب کنید، میتوانید به طور کامل انرژی مورد نیاز خود را تامین نمایید. در این حالت پنلهای خورشیدی میتوانند انرژی الکتریکی را از نور خورشید تولید کنند و سپس این انرژی به یک باتری ذخیره سازی میشود. باتریها به عنوان یک ذخیرهساز انرژی عمل میکنند و در زمانهایی که نور خورشید وجود نداشته باشد، از باتری برای تامین انرژی استفاده میشود. شما میتوانید با یک سیستم خورشیدی مستقل از انرژی خورشیدی برای تامین نیازهای برق خود استفاده نمایید. این روش باعث کاهش هزینهها میشود. در صورتیکه اتصال به برق شهری میتوانید علاوه بر هزینه گزاف، برای محیط زیست نیز مضر باشد. پس از واردات پنل خورشیدی از چین میتوانید با خریداری آنها در حفظ محیط زیست کوشا باشید.
آزمایش راه اندازی و تحویل نهایی سیستم خورشیدی
برای اینکه از عملکرد پنل خورشیدی مطمئن باشید، میبایست پس از ترخیص کالا از گمرک چین توسط بازرگانان معتبر، این کالا را مورد آزمایش قرار دهید و سپس برای راه اندازی پنل خورشیدی اقدام کنید. اینکار شامل موارد زیر میشود:
- انتخاب ظرفیت مناسب نیروگاه: ظرفیت پنلهای خورشیدی خانگی بین ۱ تا ۲۰ کیلووات هستند. ظرفیت مورد نظر شما به میزان مصرف برق خانه و سرمایهگذاری شما بستگی دارد. برای هر ظرفیت تعداد پنلهای خورشیدی متفاوتی در بازار عرضه میشود.
- انتخاب پنل خورشیدی با کیفیت بالا: مهمترین قدم این است که پنل خورشیدی باکیفیت تهیه کنید. بهتر است این محصول را به صورت مستقیم از شرکت واردات کالا تهیه کنید تا از کیفیت آن مطمئن باشید.
- دریافت مشاوره فنی و مالی: کارشناسان فروش در شرکتهای معتبر میتوانند پس از بررسی شرایط شما برای راهاندازی این پنل، مشاوره فنی و مالی ارائه دهند.
- ثبتنام در سامانههای دولتی: برای خرید و تحویل پنل لازم است در سامانه دولتی ثبت نام کنید که شامل مراحل زیر میشود.
- مراجعه به شرکت توزیع نیروی برق منطقهای
- ثبتنام در سامانه خرید تضمینی برق
- ارائه مدارک شامل شناسنامه فنی سیستم، تعداد و مشخصات پنلهای خورشیدی
- نصب و راهاندازی نیروگاه خورشیدی:
- پس از تمامی این تاییدیهها، نصب پنل خورشیدی توسط تیم مجرب انجام میگیرد.
- همچنین تجهیزاتی مانند اینورتر، ساختار نگهدارنده و اتصالات به شبکه برق هم نصب میشود.
- دریافت درآمد از فروش برق: در این مرحله برق تولیدی نیروگاه شما به شبکه توزیع منتقل شده و طبق قرارداد، میتوانید درآمد ماهیانه از اداره برق دریافت نمایید.
نکات مهم در مراقبت از پنلهای خورشیدی
برای اینکه پنل خورشیدی را تا مدتهای طولانی مورد استفاده قرار دهید، میبایست از آن مراقبت و نگهداری کنید. در زیر به نکات مهم جهت نگهداری پنل خورشیدی اشاره شده است:
- جلوگیری از پرت شدن پنل خورشیدی از ارتفاع: هنگام حمل و نقل پنل باید مراقب باشید تا پنل از ارتفاع پرت نشود. چرا که این پنل شکننده است.
- جلوگیری از ایجاد ترک: تا جایی که ممکن است میبایست از ایجاد ترک خوردگی در صفحات جلوگیری نمایید.
یکی از دلایل ایجاد ترکها، خالهای دستگاه جوشکاری در هوای سرد است.
- نصب پنل خورشیدی زیر نور آفتاب: هنگام نصب پنل باید به موقعیت قرارگیری آن توجه داشته باشید. پنل نباید در سایه قرار بگیرد. چرا که با اینکار هیچ نوری دریافت نمیکنید.
- عدم راه رفتن بر روی پنلهای خورشیدی: این مورد خیلی اهمیت دارد و نباید روی پنل راه بروید. چرا که سلولهای خورشیدی با اینکار میشکنند.
5.استفاده از آب و جارو برای شستوشو: اگر میخواهید پنل را شستشو دهید، میتوانید از آب و جارو استفاده کنید و به هیچ مواد شستشوی خاصی نیازی نیست.
هزینه نصب پنل خورشیدی چقدر است؟
هزینه نصب پنل خورشیدی در ایران به موارد مختلفی بستگی دارد که به شرح زیر است:
- مساحت محل نصب پنل خورشیدی: مساحت نصب پنل خورشیدی مهمترین نکتهای است که در تعیین قیمت پنل خورشیدی نقش دارد. هرچقدر فضای مورد نظر بزرگتر باشد، هزینه نصب بیشتر میشود.
- نوع پنلهای خورشیدی: پنلهای خورشیدی دارای انواع متفاوتی هستند. با توجه به نوع پنل مونوکریستال یا پلی کریستال و یا دیگر پنلها میبایست هزینههای متفاوتی پرداخت کنید. به طور مثال پنلهای پلی کریستال دارای قیمت بالاتری هستند.
- شرایط محل نصب پنل خورشیدی: یکی دیگر از موارد تاثیرگذار روی هزینه نصب پنل خورشیدی، شرایط نصب آن است. نصب پنل روی سطح صاف دارای هزینه کمتری نسبت به نصب پنل روی سطح شیبدار و سقف ساختمان است.
جمع بندی
خرید پنل خورشیدی این روزها جز اقدامات ضروری برای صرفهجویی در مصرف انرژی است. پنلهای خورشیدی را میتوانید در انواع مختلف تهیه کنید. انواع پنل خورشیدی با توجه به کارایی دارای قیمتهای متفاوتی هستند. شما میتوانید با توجه به نیاز خانه خود به پنل آن را از شرکتهای بازرگانی معتبری که از چین کالا وارد میکنند، تهیه کنید. این شرکتهای حمل و نقل بین المللی مانند آذران ترید پنلهای خورشیدی را باکیفیت بالا وارد میکنند. از این رو دیگر نیازی نیست نگران کیفیت این محصول باشید.